A pálmaolaj (kókuszolaj) tápanyagtartalma

A kókuszolaj vagy pálmaolaj (kókuszzsír) a modern élelmiszeripar egyik legkedveltebb zsiradéka. A 24 fok körüli dermedéspontja és a könnyebb emészthetősége miatt használják a sertészsír kiváltására.

A pálmaolajat vagy kókuszolajat nem szabad összekeverni a pálmamag olajjal, melyet a kókuszmag terméséből állítanak elő, s nem a húsos részéből.

A pálmaolaj tápanyagtartalma

 

Viszonylag magas a telítetlen, közepes szénláncú zsírsav tartalma.

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 884 kcal
Fehérje 0 g
Zsír 100 g
Ebből telített 49,3 g
Egyszeresen telítetlen 37 g
Többszörösen telítetlen 9,3 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Glikémiás Index 0

 

A pálmaolaj vitamintartalma

E-vitamint tartalmaz.

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 0 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 0 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 0 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0 mg
B3-vitamin (Niacin) 0 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 0 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0 mg
B8-vitamin (Kolin) 0,3 mg
B9-vitamin (Folsav) 0 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0 µg
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 15,9 mg
K-vitamin 8 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 0 µg

 

A pálmaolaj ásványianyag-tartalma

Mutatóban vasat tartalmaz 🙂

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Cink 0 mg
Foszfor 0 mg
Kalcium 0 mg
Kálium 0 mg
Magnézium 0 mg
Mangán 0 mg
Nátrium 0 mg
Réz 0 mg
Szelén 0 µg
Vas 0,01 mg

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük