A kesudió (pörkölt) tápanyagtartalma

A kesudió nagyszerű vitamin és ásványi anyag forrás. Gazdag telítetlen zsírokban és fehérjékben, ezért csökkentik a keringési betegségek és a szívproblémák kockázatát.

Kalcium és magnézium tartalma kiemelkedően magas, és együtt még jobban hasznosulnak. Erősíti a csontozatot, és jót tesz izmoknak, a körömnek és a hajnak is. Véd az izomgörcsöktől, a magas vérnyomástól és a migréntől is.

A kesudió (pörkölt) tápanyagtartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 574 kcal
Fehérje 15,3 g
Zsír 46,4 g
Ebből telített 9,2 g
Egyszeresen telítetlen 27,3 g
Többszörösen telítetlen 7,8 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 29,7 g
Cukor 5 g
Rost 3 g
Glikémiás Index 25

A kesudió (pörkölt) vitamintartalma

Sokféle B vitamint valamint E- és K-vitamint tartalmaz.

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 0 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 0 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 0 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0,2 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0,2 mg
B3-vitamin (Niacin) 1,4 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 1,217 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0,256 mg
B8-vitamin (Kolin) 61 mg
B9-vitamin (Folsav) 69 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0 µg
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 0,92 mg
K-vitamin 34,7 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 23 µg

A kesudió (pörkölt) ásványianyag-tartalma

Nagyszerű cink és magnézium forrás, a magas nátrium tartalma miatt túlzott bevitele nem ajánlott.

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Cink 5,6 mg
Foszfor 490 mg
Kalcium 45 mg
Kálium 565 mg
Magnézium 260 mg
Mangán 0,826 mg
Nátrium 640 mg
Réz 2,22 mg
Szelén 11,7 µg
Vas 6 mg
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük