A pörkölt mandula alkalmi csemege, amely nagyon egészséges és nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Mindegy, hogy diéta vagy egyszerűen csak több természetes tápanyagot szeretne bevinni a szervezetébe a nap folyamán, a mandula segít megadni mindazt, amire az Ön szervezetének éppen szüksége van.
A mandula hasonlóan a dióhoz, csonthéjas gyümölcs, amely a mandulafa termése. A mandulafa egy gyönyörű, középméretű fa, rózsaszín és fehér illatos virágokkal. Hasonlóan, mint az őszibarack, cseresznye vagy a sárgabarack, a mandulafa gyümölcse is kemény magot tartalmaz. A mandulafa termésének a belsejét fogyasztjuk.
A mandula (pörkölt) tápanyagtartalma
Tápanyag összetevő |
mennyiség 100 grammban |
|
Energia |
598 kcal |
|
Fehérje |
21 g |
|
Zsír |
52,5 g |
|
Ebből telített |
4,1 g |
|
Egyszeresen telítetlen |
33,1 g |
|
Többszörösen telítetlen |
13 g |
|
Koleszterin |
0 mg |
|
Szénhidrát |
10,1 g |
|
Cukor |
4,9 g |
|
Rost |
10,9 g |
|
Glikémiás Index |
20 |
|
A mandula (pörkölt) vitamintartalma
B és E vitamint tartalmaz
Tápanyag összetevő |
mennyiség 100 grammban |
|
A-vitamin |
1 IU |
|
Alfa-karotin |
0 µg |
|
Béta-karotin |
1 µg |
|
Béta-kriptoxantin |
0 µg |
|
Retinol |
0 µg |
|
B1-vitamin (Tiamin) |
0,077 mg |
|
B2-vitamin (Riboflavin) |
1,197 mg |
|
B3-vitamin (Niacin) |
3,637 mg |
|
B5-vitamin (Pantoténsav) |
0,321 mg |
|
B6-vitamin (Piridoxin) |
0,136 mg |
|
B8-vitamin (Kolin) |
52,1 mg |
|
B9-vitamin (Folsav) |
55 µg |
|
B12-vitamin (Kobalamin) |
0 µg |
|
C-vitamin |
0 mg |
|
D-vitamin |
0 µg |
|
E-vitamin |
23,9 mg |
|
K-vitamin |
0 µg |
|
Likopin |
0 µg |
|
Lutein+Zeaxantin |
1 µg |
|
A mandula (pörkölt) ásványianyag-tartalma
Hát az konkrétan nincs 🙂
Tápanyag összetevő |
mennyiség 100 grammban |
|
Cink |
3,31 mg |
|
Foszfor |
471 mg |
|
Kalcium |
268 mg |
|
Kálium |
713 mg |
|
Magnézium |
279 mg |
|
Mangán |
2,232 mg |
|
Nátrium |
3 mg |
|
Réz |
1,099 mg |
|
Szelén |
2 µg |
|
Vas |
3,73 mg |
|