A mandula (pörkölt) tápanyagtartalma

A pörkölt mandula alkalmi csemege, amely nagyon egészséges és nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Mindegy, hogy diéta vagy egyszerűen csak több természetes tápanyagot szeretne bevinni a szervezetébe a nap folyamán, a mandula segít megadni mindazt, amire az Ön szervezetének éppen szüksége van.

A mandula hasonlóan a dióhoz, csonthéjas gyümölcs, amely a mandulafa termése. A mandulafa egy gyönyörű, középméretű fa, rózsaszín és fehér illatos virágokkal. Hasonlóan, mint az őszibarack, cseresznye vagy a sárgabarack, a mandulafa gyümölcse is kemény magot tartalmaz. A mandulafa termésének a belsejét fogyasztjuk.

A mandula (pörkölt) tápanyagtartalma

 

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 598 kcal
Fehérje 21 g
Zsír 52,5 g
Ebből telített 4,1 g
Egyszeresen telítetlen 33,1 g
Többszörösen telítetlen 13 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 10,1 g
Cukor 4,9 g
Rost 10,9 g
Glikémiás Index 20

 

A mandula (pörkölt) vitamintartalma

B és E vitamint tartalmaz

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 1 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 1 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 0 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0,077 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 1,197 mg
B3-vitamin (Niacin) 3,637 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 0,321 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0,136 mg
B8-vitamin (Kolin) 52,1 mg
B9-vitamin (Folsav) 55 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0 µg
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 23,9 mg
K-vitamin 0 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 1 µg

 

A mandula (pörkölt) ásványianyag-tartalma

Hát az konkrétan nincs 🙂

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban  
Cink 3,31 mg  
Foszfor 471 mg  
Kalcium 268 mg  
Kálium 713 mg  
Magnézium 279 mg  
Mangán 2,232 mg  
Nátrium 3 mg  
Réz 1,099 mg  
Szelén 2 µg  
Vas 3,73 mg  

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük