• Fontos!

    Az oldalon szereplő értékek csak tájékoztató jellegűek, a boltokban és a piacon megvásárolható termékek tápanyag összetétele a feltüntetett értékektől eltérhetnek.

    Ennek az oka, hogy az élelmiszereink összetétele függenek az előállítás körülményeitől, az előállítás során alkalmazott módszerektől, a tárolás és a szállítás időtartamától is.

11 vadhús tápanyagtartalma

A vadhúsok egyik legfőbb előnye a nagyüzemi hústermeléssel szemben, hogy nagyrészt megmaradt a minősége.

Ugyan a környezeti hatások révén az emberi tevékenység kihat a vadállatok húsára is, de az alapvető tápanyagtartalmuk az évek során nem változott érdemben (szemben például  a nagyüzemi zöldség- és gabonatermesztés következtében kialakult minőségromlással)

Vadálatok húsának tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Fácán 22,3 1,9 0,5 111
Fogoly 20,5 1,2 0,4 97
Fürj, comb 19,6 5 1,2 132
Fürj, mell 22,8 2,3 1,1 119
Galamb 19,6 5 1,2 130
Nutria 20,8 10,5 0,5 185
Nyúl, vad 23 1,1 0,5 106
Őz 20,8 1,9 0,4 105
Szarvas 20,7 3,9 0,6 123
Vaddisznó, színhús 21,6 2,4 0,4 112
Vadkacsa 22,7 3,1 0,5 124
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük