17 kemény és lágy sajt tápanyagtartalma

A tej egyik leggyakoribb feldolgozási módja a sajtkészítés. Ez is pont annyira kultúra független, mint maga a tejfogyasztás.

Ennek következtében, igazodva a helyi adottságokhoz, sokféle sajtkészítési eljárás alakult ki az évezredek során, s pont ezért ismerünk annyi eltérő ízű és állagú sajtot is.

Kemény és lágy sajtok tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Anikó sajt 24,2 26 1,8 349
Boci, ízesített 11,5 24,9 1,5 285
Camembert “Bakony” 21,5 23 1,5 308
Camembert “Tihany” 18,2 33,4 1,4 391
Camping sajt 16,5 26,4 1,7 321
Derby 16,7 23,4 1,6 285
Edámi sajt 26,2 26,6 1,7 362
Ementáli (Pannónia) 27,8 29,4 1,5 394
Göcseji sajt 22,2 23,3 1,4 314
Karaván, füstölt tömbsajt 22,3 27,3 1,9 353
Krém fehérsajt 13,4 20,6 1,4 252
Mackó, kenhető 16,7 25 2 310
Márvány sajt 20 29,7 2 366
Mozzarella 22 22 2 300
Parenyica sajt 26 30,4 1,5 396
Parmezán sajt 26,8 28,9 1,6 385
Trappista sajt 27,7 28,1 1,6 381
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük