• Fontos!

    Az oldalon szereplő értékek csak tájékoztató jellegűek, a boltokban és a piacon megvásárolható termékek tápanyag összetétele a feltüntetett értékektől eltérhetnek.

    Ennek az oka, hogy az élelmiszereink összetétele függenek az előállítás körülményeitől, az előállítás során alkalmazott módszerektől, a tárolás és a szállítás időtartamától is.

19 hal és más víziállat tápanyagtartalma

A víziállatok húsa sok esetben tele van telítetlen zsírsavakkal, mely az egészséges táplálkozás alapvető összetevői.

Mivel a halak “húsának” szerkezete sokkal lazább, ezért azok megemésztése sokkal könnyebb, mint a háziállatoké vagy a vadállatoké.

Vizi állatok tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Amur 18 7,5 0,2 145
Békacomb 24,2 0,9 2,9 119
Busa 18 1,9 0,6 94
Fogas 19 0,8 0,2 86
Harcsa 17,5 0,8 0,2 280
Hekk 20,2 0,9 0 89
Hering, olajos 15,9 33,8 0,7 382
Hering, paradicsomos 18,9 14,6 0,8 217
Kagyló 9 2 6,5 82
Kaviár 26 16 4,6 274
Lazac 20 14 0,2 213
Pisztráng 21,5 2,9 0,2 116
Ponty (nyurga) 16 4 0,1 101
Ponty (tükör) 15,8 8,7 0,1 146
Rák 14,9 0,8 2,2 77
Szardínia, olajos 22,5 21,4 0,3 292
Tengeri hal 19,4 0,5 1,2 86,9
Tőkehal, filé 19,4 0,5 1,2 89
Tonhal 19,4 0,5 1,2 86
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük