A vadhúsok egyik legfőbb előnye a nagyüzemi hústermeléssel szemben, hogy nagyrészt megmaradt a minősége. A vadálatokra jellemző állandó mozgás miatt a húsuk szívós, tömör, épp ezért elkészítésük (megsütésük, megfőzésük) több időt igényel, mint a háztájiban vagy nagyüzenileg nevelt állatoké.
Ugyan a környezeti hatások révén az emberi tevékenység kihat a vadállatok húsára is, de az alapvető tápanyagtartalmuk az évek során nem változott érdemben.
Megnevezés (100 g) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Kalória (kcal) |
---|---|---|---|---|
Antilophús | 22.4 | 2.0 | 0.0 | 114 |
Békacomb | 16.4 | 0.3 | 0.0 | 73 |
Birkahús | 16.6 | 23.4 | 0.0 | 282 |
Bivalyhús | 20.4 | 1.4 | 0.0 | 99 |
Bölényhús | 21.6 | 1.8 | 0.0 | 109 |
Hódhús | 24.1 | 4.8 | 0.0 | 146 |
Jávorszarvashús | 22.2 | 0.7 | 0.0 | 102 |
Juhhús | 16.6 | 23.4 | 0.0 | 282 |
Kecskehús | 20.6 | 2.3 | 0.0 | 109 |
Lóhús | 21.4 | 4.6 | 0.0 | 133 |
Medvehús | 20.1 | 8.3 | 0.0 | 161 |
Mókushús | 21.2 | 3.2 | 0.0 | 120 |
Mosómedvehús | 18.9 | 9.4 | 0.0 | 165 |
Oposszumhús | 19.6 | 6.6 | 0.0 | 143 |
Őzhús | 23.0 | 2.4 | 0.0 | 120 |
Pézsmapocok | 20.7 | 8.1 | 0.0 | 162 |
Rénszarvashús | 22.6 | 3.4 | 0.0 | 127 |
Vaddisznóhús | 21.5 | 3.3 | 0.0 | 122 |
Vadkacsahús | 19.9 | 4.3 | 0.0 | 123 |
Vadlúdhús | 24.3 | 4.0 | 0.0 | 133 |
Vadnyúlhús | 21.8 | 2.3 | 0.0 | 114 |