21 vadhús tápanyagtartalma

A vadhúsok egyik legfőbb előnye a nagyüzemi hústermeléssel szemben, hogy nagyrészt megmaradt a minősége. A vadálatokra jellemző állandó mozgás miatt a húsuk szívós, tömör, épp ezért elkészítésük (megsütésük, megfőzésük) több időt igényel, mint a háztájiban vagy nagyüzenileg nevelt állatoké.

Ugyan a környezeti hatások révén az emberi tevékenység kihat a vadállatok húsára is, de az alapvető tápanyagtartalmuk az évek során nem változott érdemben.

Vadállatok húsának tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Antilophús 22.4 2.0 0.0 114
Békacomb 16.4 0.3 0.0 73
Birkahús 16.6 23.4 0.0 282
Bivalyhús 20.4 1.4 0.0 99
Bölényhús 21.6 1.8 0.0 109
Hódhús 24.1 4.8 0.0 146
Jávorszarvashús 22.2 0.7 0.0 102
Juhhús 16.6 23.4 0.0 282
Kecskehús 20.6 2.3 0.0 109
Lóhús 21.4 4.6 0.0 133
Medvehús 20.1 8.3 0.0 161
Mókushús 21.2 3.2 0.0 120
Mosómedvehús 18.9 9.4 0.0 165
Oposszumhús 19.6 6.6 0.0 143
Őzhús 23.0 2.4 0.0 120
Pézsmapocok 20.7 8.1 0.0 162
Rénszarvashús 22.6 3.4 0.0 127
Vaddisznóhús 21.5 3.3 0.0 122
Vadkacsahús 19.9 4.3 0.0 123
Vadlúdhús 24.3 4.0 0.0 133
Vadnyúlhús 21.8 2.3 0.0 114
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük