28 olajos mag tápanyagtartalma

Az olajos magvak sokak számára egyet jelentenek az egészséges táplálkozás fontos eleme, mert tele vannak telítetlen (növényi) zsírokkal.

Ez viszont csak az egyik oldala a történetnek, mivel a magok egy teljes növényi élet lehetőségét is magukba zárták, mielőtt megtörtük volna őket. S épp ezért a legtöbbjük nagyszerű fehérje és szénhidrát forrás is…

Olajos magvak tápanyagtartalma

 

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Brazil dió 15 60,8 4,4 659
Dió 18,6 57 7,0 654
Fenyőmag 13,7 68,4 9,4 673
Földimogyoró 25,8 49,2 7,6 567
Gesztenye 1,6 1,3 36,1 196
Gesztenye (sült) 3,2 2.2 47,9 245
Gingko dió 4,3 1,7 28,3 182
Gyapotmag 32,6 36,3 16,4 506
Hikori dió 12,7 64,4 11,9 657
Kesudió 18,2 43,9 26,9 553
Kesudió (pörkölt) 15,3 46,4 29,7 574
Kókuszdió, friss 3,3 33,5 6,2 354
Lenmag 18,3 42,2 1,6 534
Mák 18,0 41,6 8,6 525
Makadámiadió 7,9 75,8 5,2 718
Mandula 21,2 49,9 9,1 579
Mandula (pörkölt) 21,0 52,5 10,1 598
Mogyoró 25,8 49,2 7,6 567
Mogyoró (pörkölt) 24,4 49,7 12,9 687
Napraforgó mag 20,8 51,5 11,4 584
Paradió 14,3 67,1 4,2 654
Pekándió 18 42 32 596
Pekándió (pirított) 18 42 32 596
Pisztácia 22,3 54 13,8 650
Pisztácia (pirított) 22,3 54 13,8 650
Szezámmag 22,3 54 13,8 650
Tökmag 33,9 50,5 3,6 623
Vajdió 22,3 54 13,8 650

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük