43 Szalámi, felvágott és kolbász tápanyagtartalma

A vegyes táplálkozás egyik fontos összetevője a feldolgozott húsok fogyasztása. Szalámik, felvágottak, kolbászok, hurkák, sonkák, párizsik, disznósajtok, májkrémek a hideg és meleg étkezések rendszeres szereplői.

Nagyszerű fehérje és zsiradék források, szénhidrátot viszont alig tartalmaznak. Természetesen ezen élelmiszerek kapcsán is hasznos mindazt észben tartani, amit a húsok tápanyagtartalma kapcsán már említettem.

Szalámik, felvágottak, kolbászok tápanyagtartalma

 

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Baromfi párizsi 11 14 3 130
Baromfi virsli 12 15 3 193
Chorizo kolbász 24 35 6 433
Csabai kolbász 23 44 1 494
Császárszalonna 12 35 1 367
Cserkészkolbász 16 30 0 336
Disznósajt 17 20 0 249
Főzőkolbász 15 27 2 301
Füstölt kolbász 28 22 0 316
Gépsonka 16 3 1 88
Gyulai kolbász 22 43 1 479
Házi szárazkolbász 20 43 1 469
Húskenyér 9 27 5 303
Húspástétom 13 23 6 282
Kacsamájkrém 9 26 4 282
Krinolin 13 16 3 206
Lecsókolbász 16 37 3 409
Libamájkrém 9 16 3 194
Löncshús 9 15 1 176
Májashurka 15 35 1 379
Marha párizsi 11 19 1 216
Mortadella 16 28 1 322
Nyári szalámi 16 33 1 362
Olasz felvágott 13 22 1 251
Paprikás szalámi 24 47 1 520
Paraszt sonka 20 18 1 245
Pármai sonka 27 14 1 236
Pulykakolbász 12 24 2 270
Pulykapárizsi 11 17 2 203
Pulykasonka 15 4 3 111
Pulykavirsli 13 20 1 236
Sertés párizsi 12 17 1 207
Sertés virsli 13 21 3 252
Sertésmájkrém 11 16 14 237
Sütnivaló kolbász 14 31 1 346
Szafaládé 10 22 2 250
Szárazkolbász 23 44 1 494
Tavaszi felvágott 12 17 2 209
Téliszalámi 25 47 1 524
Turista felvágott 18 33 2 372
Turista szalámi 16 33 1 362
Vaddisznó kolbász 22 42 1 500
Véres hurka 12 19 6 250
Veronai felvágott 15 24 0 288
Zalai felvágott 13 18 1 218

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük