46 szárnyas és szárnyas rész tápanyagtartalma

Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen a jó minőségű fehérje bevitele a szervezetünkbe. A háziszárnyasok húsa, illetve a belső részei zömmel magas tápértékű, zsírokban és szénhidrátokban szegény táplálék. Kiváló összetevője lehet a szénhidrát vagy zsírszegény diétáknak.

Természetesen a zsírszegény diéta esetén a bőrös húst érdemes a bőréről lefejteni, mert a szárnyasok bőre, illetve az alatta elhelyezkedő kötőszövet zsírban gazdag.

Szárnyas háziállatok és részeinek tápanyagtáblázata

 

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Csirke alsócomb 19.4 3.7 0.0 116
Csirke alsócomb (bőrrel) 18.1 9.2 0.1 161
Csirke felsőcomb 19.7 4.1 0.0 121
Csirke felsőcomb (bőrrel) 16.5 16.6 0.3 221
Csirkeaprólék 17.8 4.4 1.8 124
Csirkebőr 13.3 32.4 0.0 349
Csirkecomb 19.5 3.9 0.0 119
Csirkecomb (bőrrel) 17.3 12.9 0.0 191
Csirkehát 19.6 5.9 0.0 137
Csirkehát (bőrrel) 14.1 28.7 0.0 319
Csirkehús 21.4 3.1 0.0 119
Csirkeláb 19.1 4.2 0.0 120
Csirkemáj 16.9 4.8 0.7 119
Csirkemell 22.5 2.6 0.0 120
Csirkemell (bőrrel) 20.9 9.3 0.0 172
Csirkenyak 18.3 14.8 0.1 213
Csirkeszárny 22.0 3.5 0.0 126
Csirkeszárny (bőrrel) 17.5 12.9 0.0 191
Csirkeszív 15.6 9.3 0.7 153
Csirkezúza 17.7 2.1 0.0 94
Fácánhús 23.6 3.6 0.0 133
Fürjhús 21.8 4.5 0.0 134
Galambhús 17.5 7.5 0.0 142
Kacsahús 18.3 6.0 0.9 135
Kacsamáj 18.7 4.6 3.5 136
Libahús 22.8 7.1 0.0 161
Libamáj 16.4 4.3 6.3 133
Pulyka alsócomb 20.5 3.9 0.0 118
Pulyka alsócomb (bőrrel) 19.9 6.8 0.0 141
Pulyka felsőcomb 20.6 3.6 0.0 116
Pulyka felsőcomb (bőrrel) 19.5 9.1 0.0 161
Pulykabőr 13.0 38.9 0.2 407
Pulykacomb 20.6 3.8 0.0 117
Pulykacomb (bőrrel) 19.8 8.0 0.0 151
Pulykahát 21.3 2.5 0.2 113
Pulykahát (bőrrel) 16.9 15.4 0.2 206
Pulykahús 23.7 1.5 0.1 114
Pulykaláb 19.5 6.7 0.0 144
Pulykamáj 18.3 5.5 0.0 128
Pulykamell 23.3 2.3 0.0 114
Pulykamell (bőrrel) 21.9 7.5 0.0 155
Pulykanyak 16.5 6.0 0.0 125
Pulykaszárny 22.5 2.5 0.0 112
Pulykaszárny (bőrrel) 19.5 13.8 0.1 202
Pulykaszív 16.7 7.4 0.4 140
Pulykazúza 18.8 3.4 0.0 111

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük