A víziállatok húsa sok esetben tele van telítetlen zsírsavakkal, mely az egészséges táplálkozás alapvető összetevői.
Mivel a halak „húsának” szerkezete sokkal lazább, ezért azok megemésztése sokkal könnyebb, mint a háziállatoké vagy a vadállatoké.
Megnevezés (100 g) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Kalória (kcal) |
---|---|---|---|---|
Abalone kagyló | 17.1 | 0.8 | 6.0 | 105 |
Ajóka | 20.4 | 4.8 | 0.0 | 131 |
Amerikai alóza | 16.9 | 13.8 | 0.0 | 197 |
Amur | 18 | 7,5 | 0,2 | 145 |
Angolna | 18.4 | 11.7 | 0.0 | 184 |
Békacomb | 24,2 | 0,9 | 2,9 | 119 |
Busa | 18 | 1,9 | 0,6 | 94 |
Cápa | 21.0 | 4.5 | 0.0 | 130 |
Csattogóhal | 20.5 | 1.3 | 0.0 | 100 |
Csuka | 19.3 | 0.7 | 0.0 | 88 |
Dungeness rák | 17.4 | 1.0 | 0.7 | 86 |
Édesvízi rák | 15.9 | 0.9 | 0.0 | 77 |
Éti csiga | 16.1 | 1.4 | 2.0 | 90 |
Farkashal | 17.5 | 2.4 | 0.0 | 96 |
Fésűkagyló | 12.1 | 0.5 | 3.2 | 69 |
Fogas | 19 | 0,8 | 0,2 | 86 |
Garnélarák | 20.1 | 0.5 | 0.0 | 85 |
Harcsa | 16.4 | 2.8 | 0.0 | 95 |
Hekk | 20,2 | 0,9 | 0 | 89 |
Hering | 18.0 | 9.0 | 0.0 | 158 |
Hering (olajos konzerv) | 15,9 | 33,8 | 0,7 | 382 |
Hering (paradicsomos konzerv) | 18,9 | 14,6 | 0,8 | 217 |
Homár | 16.5 | 0.8 | 0.0 | 77 |
Kagyló | 14.6 | 0.9 | 3.5 | 86 |
Kardhal | 19.7 | 6.7 | 0.0 | 144 |
Kaviár (fekete, vörös) | 24.6 | 17.9 | 4.0 | 264 |
Kék rák | 18.1 | 1.1 | 0.0 | 87 |
Királyrák | 18.5 | 1.2 | 0.0 | 90 |
Lazac | 22.3 | 4.7 | 0.0 | 131 |
Lepényhal | 12.4 | 1.9 | 0.0 | 70 |
Makra hal | 18.5 | 0.7 | 0.0 | 85 |
Makréla | 18.6 | 13.9 | 0.0 | 205 |
Nagy maréna | 19.1 | 5.9 | 0.0 | 134 |
Óriás laposhal | 20.5 | 2.9 | 1.8 | 116 |
Óriás rombuszhal | 16.1 | 3.0 | 0.0 | 95 |
Osztriga | 9.5 | 2.3 | 5.0 | 81 |
Ördöghal | 11.7 | 5.3 | 0.0 | 97 |
Pisztráng | 21.2 | 2.7 | 0.0 | 110 |
Polip | 14.9 | 1.0 | 2.2 | 82 |
Pompano hal | 18.5 | 9.5 | 0.0 | 164 |
Ponty (nyurga) | 16 | 4 | 0,1 | 101 |
Ponty (tükör) | 15,8 | 8,7 | 0,1 | 146 |
Sügér | 19.4 | 0.9 | 0.0 | 91 |
Szardínia (konzerv, olajos) | 24.6 | 11.5 | 0.0 | 208 |
Szardínia (konzerv, paradicsomos) | 20.9 | 10.5 | 0.4 | 185 |
Tilápia | 20.1 | 1.7 | 0.0 | 96 |
Tintahal | 15.6 | 1.4 | 3.1 | 92 |
Tokhal | 16.1 | 4.0 | 0.0 | 105 |
Tonhal | 23.3 | 4.9 | 0.0 | 144 |
Tőkehal | 17.5 | 0.2 | 0.0 | 72 |
Vajhal | 17.3 | 8.0 | 0.0 | 146 |