51 hal és más víziállat tápanyagtartalma

A víziállatok húsa sok esetben tele van telítetlen zsírsavakkal, mely az egészséges táplálkozás alapvető összetevői.

Mivel a halak “húsának” szerkezete sokkal lazább, ezért azok megemésztése sokkal könnyebb, mint a háziállatoké vagy a vadállatoké.

Vízi állatok tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Abalone kagyló 17.1 0.8 6.0 105
Ajóka 20.4 4.8 0.0 131
Amerikai alóza 16.9 13.8 0.0 197
Amur 18 7,5 0,2 145
Angolna 18.4 11.7 0.0 184
Békacomb 24,2 0,9 2,9 119
Busa 18 1,9 0,6 94
Cápa 21.0 4.5 0.0 130
Csattogóhal 20.5 1.3 0.0 100
Csuka 19.3 0.7 0.0 88
Dungeness rák 17.4 1.0 0.7 86
Édesvízi rák 15.9 0.9 0.0 77
Éti csiga 16.1 1.4 2.0 90
Farkashal 17.5 2.4 0.0 96
Fésűkagyló 12.1 0.5 3.2 69
Fogas 19 0,8 0,2 86
Garnélarák 20.1 0.5 0.0 85
Harcsa 16.4 2.8 0.0 95
Hekk 20,2 0,9 0 89
Hering 18.0 9.0 0.0 158
Hering (olajos konzerv) 15,9 33,8 0,7 382
Hering (paradicsomos konzerv) 18,9 14,6 0,8 217
Homár 16.5 0.8 0.0 77
Kagyló 14.6 0.9 3.5 86
Kardhal 19.7 6.7 0.0 144
Kaviár (fekete, vörös) 24.6 17.9 4.0 264
Kék rák 18.1 1.1 0.0 87
Királyrák 18.5 1.2 0.0 90
Lazac 22.3 4.7 0.0 131
Lepényhal 12.4 1.9 0.0 70
Makra hal 18.5 0.7 0.0 85
Makréla 18.6 13.9 0.0 205
Nagy maréna 19.1 5.9 0.0 134
Óriás laposhal 20.5 2.9 1.8 116
Óriás rombuszhal 16.1 3.0 0.0 95
Osztriga 9.5 2.3 5.0 81
Ördöghal 11.7 5.3 0.0 97
Pisztráng 21.2 2.7 0.0 110
Polip 14.9 1.0 2.2 82
Pompano hal 18.5 9.5 0.0 164
Ponty (nyurga) 16 4 0,1 101
Ponty (tükör) 15,8 8,7 0,1 146
Sügér 19.4 0.9 0.0 91
Szardínia (konzerv, olajos) 24.6 11.5 0.0 208
Szardínia (konzerv, paradicsomos) 20.9 10.5 0.4 185
Tilápia 20.1 1.7 0.0 96
Tintahal 15.6 1.4 3.1 92
Tokhal 16.1 4.0 0.0 105
Tonhal 23.3 4.9 0.0 144
Tőkehal 17.5 0.2 0.0 72
Vajhal 17.3 8.0 0.0 146
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük