A bárányhús ma már nem igazán része a magyar étkezésnek. Ugyan szerte Magyarországon vannak juhnyájak, de elsősorban a szőréért (gyapjúért) szokás tartani.
Ennek ellenére Budapesten egy-két helyen, illetve vidéki kapcsolatok révén hozzá lehet jutni a húsához is, illetve jobb éttermekben rendszeresen fel szoktak szolgálni bárány ételeket.
Megnevezés (100 g) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Kalória (kcal) |
---|---|---|---|---|
Bárány vesepecsenye | 20.5 | 3.8 | 0.0 | 116 |
Báránybélszín | 20.5 | 3.8 | 0.0 | 116 |
Bárányborda | 20.0 | 9.2 | 0.0 | 169 |
Báránycomb | 20.5 | 4.5 | 0.0 | 128 |
Bárányfartő | 20.6 | 5.1 | 0.0 | 134 |
Bárányhátszín | 20.9 | 5.9 | 0.0 | 143 |
Bárányhús | 16.6 | 23.4 | 0.0 | 282 |
Báránylábszár | 21.1 | 3.3 | 0.0 | 120 |
Báránylapocka | 19.3 | 7.6 | 0.0 | 151 |
Báránylép | 17.2 | 3.1 | 0.0 | 101 |
Báránymáj | 20.4 | 5.0 | 1.8 | 139 |
Báránynyak | 19.8 | 7.9 | 0.0 | 151 |
Báránynyelv | 15.7 | 17.2 | 0.0 | 222 |
Bárányszív | 16.5 | 5.7 | 0.2 | 122 |
Báránytüdő | 16.7 | 2.6 | 0.0 | 95 |
Bárányvelő | 10.4 | 8.6 | 0.0 | 122 |
Bárányvese | 15.7 | 3.0 | 0.8 | 97 |
Bárányzsír | 0.0 | 96.0 | 0.0 | 896 |