A bárány 18 részének tápanyagtartalma

A bárányhús ma már nem igazán része a magyar étkezésnek. Ugyan szerte Magyarországon vannak juhnyájak, de elsősorban a szőréért (gyapjúért) szokás tartani.

Ennek ellenére Budapesten egy-két helyen, illetve vidéki kapcsolatok révén hozzá lehet jutni a húsához is, illetve jobb éttermekben rendszeresen fel szoktak szolgálni bárány ételeket.

A bárány részeinek tápanyagtartalma

 

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Bárány vesepecsenye 20.5 3.8 0.0 116
Báránybélszín 20.5 3.8 0.0 116
Bárányborda 20.0 9.2 0.0 169
Báránycomb 20.5 4.5 0.0 128
Bárányfartő 20.6 5.1 0.0 134
Bárányhátszín 20.9 5.9 0.0 143
Bárányhús 16.6 23.4 0.0 282
Báránylábszár 21.1 3.3 0.0 120
Báránylapocka 19.3 7.6 0.0 151
Báránylép 17.2 3.1 0.0 101
Báránymáj 20.4 5.0 1.8 139
Báránynyak 19.8 7.9 0.0 151
Báránynyelv 15.7 17.2 0.0 222
Bárányszív 16.5 5.7 0.2 122
Báránytüdő 16.7 2.6 0.0 95
Bárányvelő 10.4 8.6 0.0 122
Bárányvese 15.7 3.0 0.8 97
Bárányzsír 0.0 96.0 0.0 896

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük