A borjú 15 részének tápanyagtartalma

A fiatal szarvasmarha húsa sokáig idehaza nem igazán volt az étkezésünk része. Ez javarészt görög, török és közel-keleti hatásra megváltozott. Ma már minden nagyobb városban lehet kapni gyrost, mely hagyományosan pácolt borjúhúsból készül.

Viszont borjú többi részét is fel lehet használni, mely ugyancsak gazdag ízvilágával üde foltja lehet egy ünnepi étkezéseknek. Alacsony szénhidrát és zsiradék tartalma miatt diétázók is bátran fogyaszthatják.

A borjú részeinek tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Borjúbélszín 21.9 5.7 0.0 139
Borjúborda 20.0 3.9 0.0 120
Borjúfartő 20.2 2.6 0.0 110
Borjúhátszín 21.9 2.9 0.0 114
Borjúhús 18.6 13.1 0.0 197
Borjúlábszár 19.8 1.6 0.0 94
Borjúlapocka 19.6 2.9 0.0 110
Borjúlép 18.3 2.2 0.0 98
Borjúmáj 19.9 4.9 2.9 140
Borjúnyelv 17.2 5.5 1.9 131
Borjúpárizsi 11.0 21.0 0.0 235
Borjúszív 17.2 4.0 0.1 110
Borjútüdő 16.3 2.3 0.0 90
Borjúvelő 10.3 8.2 0.0 118
Borjúvese 15.8 3.1 0.9 99
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük