A szarvasmarha 24 részének tápanyagtartalma

Sokan nem szeretik a vörös húsokat, mert mind az elkészítése, mind a megemésztése sokkal időigényesebb, mint például a halaknak vagy a szárnyasoknak.

Ennek ellenére a marhahús sok nép konyhájának, így a magyarnak is része évszázadok, évezredek óta.

A szarvasmarha részeinek tápanyagtáblázata

 

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Marha fehérpecsenye 23.4 3.0 0.0 121
Marha feketepecsenye 22.2 3.7 0.0 128
Marha hasaalja 21.2 7.2 0.0 155
Marha lapos hátszín 22.3 6.6 0.0 155
Marha magas hátszín 21.9 7.4 0.0 154
Marhabélszín 21.7 6.9 0.0 149
Marhacomb 22.2 3.8 0.0 129
Marhafaggyú 0.0 100.0 0.0 902
Marhafartő 20.6 11.9 0.0 195
Marhagyomor 14.9 2.0 0.0 77
Marhahús (közepesen zsíros) 18.6 15.0 0.0 215
Marhahús (sovány) 21.4 5.0 0.0 137
Marhahús (zsíros) 14.4 30.0 0.0 332
Marhalábszár 21.8 3.9 0.0 128
Marhalapocka 20.1 8.1 0.0 152
Marhalép 18.3 3.0 0.0 105
Marhamáj 20.4 3.6 3.9 135
Marhanyelv 14.9 16.1 3.7 224
Marhaszegy 18.4 19.1 0.0 251
Marhaszív 17.7 3.9 0.1 112
Marhatarja 25.7 11.7 0.0 216
Marhatüdő 16.2 2.5 0.0 92
Marhavelő 10.9 10.3 1.1 143
Marhavese 17.4 3.1 0.3 99

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük