• Fontos!

    Az oldalon szereplő értékek csak tájékoztató jellegűek, a boltokban és a piacon megvásárolható termékek tápanyag összetétele a feltüntetett értékektől eltérhetnek.

    Ennek az oka, hogy az élelmiszereink összetétele függenek az előállítás körülményeitől, az előállítás során alkalmazott módszerektől, a tárolás és a szállítás időtartamától is.

A tojás és alkotóelemeinek tápanyagtartalma

A tojás, a tej mellett a másik olyan tápláléka az emberiségnek, mely szinte kultúra függetlenül szinte minden nép konyhájában megtalálható.

Ez alól csupán az indiai szubkontinens a kivétel, ahol a hinduk java része nem eszi sem húst, sem tojást. Ami az ottani vallás erőszakmentes szemléletéből adódik.

tojás és alkotórészeinek tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Tojás 13,5 12 0,6 164
Tojássárgája 15 30,6 0,6 338
Tojásfehérje 12,5 0,4 0,8 57,1
Tojásfehérje, szárított 73,4 0,3 4 320
Tojáspor 44,7 40,1 5,2 578
Fürjtojás 12,5 10,8 0,7 154
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük