29 különféle tej és tejtermék tápanyagtartalma

A különböző állatok teje, illetve a belőlük készült tejtermékek az emberi táplálkozás részei már évezredek óta, szinte teljesen függetlenül a kultúráktól és a földrészektől.

Mivel a sajtokból sokféle típus, és ebből adódóan nagyon eltérő tápanyag tartalmúak is vannak, ezért azokat egy külön, csak a sajtokról szóló táblázatban foglaltam össze.

tejek és tejtermékek tápanyagtartalma

Megnevezés (100 g) Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Kalória (kcal)
Bivalytej 5,8 26 1,8 349
Joghurt, 0% 3,4 0,1 4,6 32,9
Joghurt, gyümölcsös 3,5 2 10,3 74
Juhtej 6,1 7,2 5 113
Kancatej 2,1 0,6 6,7 42
Kecsketej 3,6 3,9 4,7 70
Kefír (sovány) 3,4 0,1 4,6 34
Krémjoghurt 3,4 5 4,6 80
Sovány túró 14,1 0,5 3,8 76,1
Sűrített tej, cukrozatlan 7 7,5 9,8 139
Sűrített tej, cukrozott 8,5 7 54,9 325
Tehéntej, 0,1% 3,4 0,1 5,3 35,7
Tehéntej, 1,5% 3,4 1,5 5,3 50
Tehéntej, 2,8% 3,4 2,8 5,3 62
Tehéntej, homogénezett, pasztőrözött 3,4 3,6 5,3 69
Tehéntúró, félzsíros 16,2 7 3,7 147
Tehéntúró, sovány 14,1 0,5 3,8 78
Tehéntúró, zsíros 17,9 12,2 3,5 201
Tej, csokoládés 3,2 1,5 11 72
Tej, kakaós (sovány) 3,5 0,5 11,4 66
Tej, kávés (Ice coffee) 3,5 1,5 13 82
Tejföl, 12% 3,4 12 4 137,6
Tejföl, 20% 3,3 20 3,9 216
Tejkrém (cukrozott, sűrített) 8,5 7 55,5 327
Tejpor, sovány 36 2 50,3 373
Tejpor, zsíros 25,5 27 37 507
Tejszín 3,3 20 3,9 208,8
Tejszínhab 2,6 30 3 302
Tejszínhab, ízesített 2,3 26 11 297
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük