60 %-os (Liga) margarin tápanyagtartalma

A 60%-os margarin a kémiai vegyipar terméke. Növényi olajból, többnyire napraforgó olajból állítják elő egy zsírkeményítés nevű technológiával, melynek katalizátora (nagyon finom szemcsés elemi nikkel) a reakció lejátszódása után, de benne marad a margarinban, mert nem lehet teljesen visszanyerni a folyamat végén.

A margarin a nehézfém szennyezésen kívül, a többi zsiradékhoz képest alacsony energiatartalmú, s nagy mennyiségű vitamint és nyomelemet is tartalmaz. Ezek forrása többnyire nem természetes, a szintetikus szerves vegyipar (gyógyszeripar) állítja elő. Ezért az alább feltüntetett értékeknél ne csak a konkrét beltartalmat vegyük figyelembe!

A 60 %-os margarin tápanyagtartalma

 

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 526 kcal
Fehérje 0,6 g
Zsír 59,2 g
Ebből telített 10 g
Egyszeresen telítetlen 20,3 g
Többszörösen telítetlen 24,7 g
Koleszterin 1 mg
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Glikémiás Index 0

 

A 60 %-os margarin vitamintartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 3571 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 610 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 768 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0,007 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0,026 mg
B3-vitamin (Niacin) 0,016 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 0,03 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0,006 mg
B8-vitamin (Kolin) 12,4 mg
B9-vitamin (Folsav) 1 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0,07 µg
C-vitamin 0,1 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 5 mg
K-vitamin 101,3 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 0 µg

 

A 60 %-os margarin ásványianyag-tartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Cink 0 mg
Foszfor 16 mg
Kalcium 21 mg
Kálium 30 mg
Magnézium 2 mg
Mangán 0 mg
Nátrium 700 mg
Réz 0 mg
Szelén 0 µg
Vas 0 mg

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük