A disznózsír (szalonna zsír) a legelterjedtebb zsiradék a magyar konyhában.
Hagyományosan hőkezeléssel, a szalonna kisütésével állítják elő, melynek mellékterméke a töpörtyű. Ennek következtében a zsír tartalmaz bomlástermékeket is, mely az emésztését (a nagy zsírtartalmán túlmenően is kiemelten megnehezítheti. Főleg akkor, ha az előállítás során a zsír túlhevül…
Tápanyag összetevő | mennyiség 100 grammban | |
---|---|---|
Energia | 897 kcal | |
Fehérje | 0 g | |
Zsír | 99.5 g | |
Ebből telített | 39 g | |
Egyszeresen telítetlen | 44 g | |
Többszörösen telítetlen | 11 g | |
Koleszterin | 0 mg | |
Szénhidrát | 0 g | |
Cukor | 0 g | |
Rost | 0 g | |
Nátrium | 60 mg | |
Glikémiás Index | 0 |