A disznózsír (sertészsír) tápanyagtartalma

A disznózsír (szalonna zsír) a legelterjedtebb zsiradék a magyar konyhában.

Hagyományosan hőkezeléssel, a szalonna kisütésével állítják elő, melynek mellékterméke a töpörtyű. Ennek következtében a zsír tartalmaz bomlástermékeket is, mely az emésztését (a nagy zsírtartalmán túlmenően is kiemelten megnehezítheti. Főleg akkor, ha az előállítás során a zsír túlhevül…

A disznózsír tápanyagtartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 897 kcal
Fehérje 0 g
Zsír 99.5 g
Ebből telített 39 g
Egyszeresen telítetlen 44 g
Többszörösen telítetlen 11 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Nátrium 60 mg
Glikémiás Index 0
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük