A mákolaj tápanyagtartalma

A mák a magyar konyha egyik speciális eleme. A világ sok részén termelnek mákot, de a gubó terméséből nem készítenek többnyire ételeket, csupán az érés közben a megkarcolt gubó nedvét gyűjtik be.

Holott a mák, s belőle készült mákolaj tele van (többszörösen) telítetlen zsírsavakkal és E vitaminnal.

A mákolaj tápanyagtartalma

 

Tápanyag tartalom mennyiség 100 grammban
Energia 884kcal
Fehérje 0 g
Zsír 100 g
Telített zsírok 13,5 g
Egyszeresen telítetlen zsírok 19,7 g
Többszörösen telítetlen zsírok 62,4 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 0 g
Cukor (egyszerű szénhidrát) 0 g
Élelmi rost 0 g
Glikémiás Index 0

 

A mákolaj vitamintartalma

A mákolaj E vitamint tartalmaz.

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 0 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 0 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 0 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0 mg
B3-vitamin (Niacin) 0 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 0 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0 mg
B8-vitamin (Kolin) 0 mg
B9-vitamin (Folsav) 0 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0 µg
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 11,4 mg
K-vitamin 0 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 0 µg

 

A mákolaj ásványianyag-tartalma

Hát az konkrétan nincs 🙂

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Cink 0 mg
Foszfor 0 mg
Kalcium 0 mg
Kálium 0 mg
Magnézium 0 mg
Mangán 0 mg
Nátrium 0 mg
Réz 0 mg
Szelén 0 µg
Vas 0 mg

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük