Az olívaolaj tápanyagtartalma

A napraforgóolaj után az olívaolaj a második leggyakrabban használt növényi zsiradék mind idehaza, mind külföldön. Salátákhoz, főzéshez, sütéshez is kiváló, és nagyon jól bírja a hevítést is.

Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni, az az olívaolaj minősége, pontosabban az előállítási módja, mert csak a hidegen sajtolt, első préselésből származó extraszűz olívaolaj tiszta. Minden más változat vegyszer maradékokat tartalmazhat, mely az előállítás során felhasznált oldószerek maradéka.

A olívaolaj tápanyagtartalma

 

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 884 kcal
Fehérje 0 g
Zsír 100 g
Ebből telített 13,8 g
Egyszeresen telítetlen 73 g
Többszörösen telítetlen 10,5 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Glikémiás Index 0

 

A olívaolaj vitamintartalma

Jelentős mennyiségű E és K-vitamint tartalmaz

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 0 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 0 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 0 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0 mg
B3-vitamin (Niacin) 0 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 0 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0 mg
B8-vitamin (Kolin) 0,3 mg
B9-vitamin (Folsav) 0 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0 µg
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 14,4 mg
K-vitamin 60,2 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 0 µg

 

A olívaolaj ásványianyag-tartalma

Minimális mennyiségű kalciumot, káliumot és vasat tartalmaz

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Cink 0 mg
Foszfor 0 mg
Kalcium 1 mg
Kálium 1 mg
Magnézium 0 mg
Mangán 0 mg
Nátrium 2 mg
Réz 0 mg
Szelén 0 µg
Vas 0,6 mg

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük