A gyapotmagolaj tápanyagtartalma

A gyapotmagolaj magas E-vitamin tartalma miatt nagyszerű gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású anyag, mely segíti a szív és érrendszer működését, és rákmegelőző hatása is van. Távol-Keleten sütőolajként használják, mert sokkal kevésbé ég meg, mint a napraforgó-olaj.

Szemben a földimogyoró-olajjal, allergiás reakciók nem túl gyakoriak, ezért a gyapotmagolaj használata sokkal kevesebb esetben okoz nem várt mellékhatásokat. Habár az illata és az ízét nem mindenkinek egyszerű megszokni.

Az gyapotmagolaj tápanyagtartalma

 

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 885 kcal
Fehérje 0 g
Zsír 100 g
Ebből telített 25,9 g
Egyszeresen telítetlen 17,8 g
Többszörösen telítetlen 51,9 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 0 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Nátrium 0 mg
Glikémiás Index 0
E vitamin 35,3 g
K vitamin 24 μg

 

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük