A gyapotmagolaj magas E-vitamin tartalma miatt nagyszerű gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású anyag, mely segíti a szív és érrendszer működését, és rákmegelőző hatása is van. Távol-Keleten sütőolajként használják, mert sokkal kevésbé ég meg, mint a napraforgó-olaj.
Szemben a földimogyoró-olajjal, allergiás reakciók nem túl gyakoriak, ezért a gyapotmagolaj használata sokkal kevesebb esetben okoz nem várt mellékhatásokat. Habár az illata és az ízét nem mindenkinek egyszerű megszokni.
Tápanyag összetevő | mennyiség 100 grammban | |
---|---|---|
Energia | 885 kcal | |
Fehérje | 0 g | |
Zsír | 100 g | |
Ebből telített | 25,9 g | |
Egyszeresen telítetlen | 17,8 g | |
Többszörösen telítetlen | 51,9 g | |
Koleszterin | 0 mg | |
Szénhidrát | 0 g | |
Cukor | 0 g | |
Rost | 0 g | |
Nátrium | 0 mg | |
Glikémiás Index | 0 | |
E vitamin | 35,3 g | |
K vitamin | 24 μg |