A makadámdió (Macadamia ternifolia) egy Ausztráliában élő csonthéjas termésű fa. Termésének belseje tápláló olajokban rendkívül gazdag, főleg egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz.
Felhasználása elsősorban külsőleg történik, mert segít helyreállítani a bőr természetes zsírosságát. Másrészt nagyon jó baktériumölő tulajdonságai vannak, ezért a bőrsérülések regenerációját is segíti.
Tápanyag összetevő | mennyiség 100 grammban | |
---|---|---|
Energia | 820 kcal | |
Fehérje | 0 g | |
Zsír | 100 g | |
Ebből telített | 14 g | |
Egyszeresen telítetlen | 80 g | |
Többszörösen telítetlen | 6 g | |
Koleszterin | 0 mg | |
Szénhidrát | 0 g | |
Cukor | 0 g | |
Rost | 0 g | |
Nátrium | 0 mg | |
Glikémiás Index | 0 |