40 %-os (Flóra) margarin tápanyagtartalma

A 40%-os margarin a kémiai vegyipar terméke. Növényi olajból, többnyire napraforgó olajból állítják elő egy zsírkeményítés nevű technológiával, melynek katalizátora (nagyon finom szemcsés elemi nikkel) a reakció lejátszódása után, de benne marad a margarinban, mert nem lehet teljesen visszanyerni a folyamat végén.

A margarin a nehézfém szennyezésen kívül, a többi zsiradékhoz képest alacsony energiatartalmú, s nagy mennyiségű vitamint és nyomelemet is tartalmaz. Ezek forrása többnyire nem természetes, a szintetikus szerves vegyipar (gyógyszeripar) állítja elő. Ezért az alább feltüntetett értékeknél ne csak a konkrét beltartalmat vegyük figyelembe!

A 40 %-os margarin tápanyagtartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Energia 330 kcal
Fehérje 0 g
Zsír 35 g
Ebből telített 7 g
Egyszeresen telítetlen 9,8 g
Többszörösen telítetlen 16,8 g
Koleszterin 0 mg
Szénhidrát 2 g
Cukor 0 g
Rost 0 g
Glikémiás Index 0

A 40%-os margarin vitamintartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
A-vitamin 3577 IU
Alfa-karotin 0 µg
Béta-karotin 610 µg
Béta-kriptoxantin 0 µg
Retinol 768 µg
B1-vitamin (Tiamin) 0,01 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0,06 mg
B3-vitamin (Niacin) 0,03 mg
B5-vitamin (Pantoténsav) 0 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0,01 mg
B8-vitamin (Kolin) 12,4 mg
B9-vitamin (Folsav) 3 µg
B12-vitamin (Kobalamin) 0,15 µg
C-vitamin 0,2 mg
D-vitamin 0 µg
E-vitamin 5 mg
K-vitamin 93 µg
Likopin 0 µg
Lutein+Zeaxantin 0 µg

A 40%-os margarin ásványianyag-tartalma

Tápanyag összetevő mennyiség 100 grammban
Cink 0,24 mg
Foszfor 0,39 mg
Kalcium 50 mg
Kálium 64 mg
Magnézium 5 mg
Mangán 0 mg
Nátrium 630 mg
Réz 0,004 mg
Szelén 1 µg
Vas 0,02 mg
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük